Ako sa odstrániť zo skupinového textu v systéme Android

Skupinové texty sú vynikajúcim spôsobom komunikácie s priateľmi a rodinou, zisťovania udalostí a logistiky toho, kde a kde musia byť všetci. Bohužiaľ, skupinové texty sa môžu rýchlo dostať z rúk, čím viac ľudí je do toho zapojených. Pridajte do skupinového textu ešte jednu osobu, a to je ďalšia osoba, ktorá bude odosielať textové správy do vašich telefónov. Myslíte si naozaj chcete 14 jednotlivé texty týkajúce sa tohto rodinného grilovanie v parku? To môže byť skutočne nepríjemné rýchlo, ale našťastie sa môžete odstrániť zo skupinového textu a zabrániť tak nepríjemnosti.

Neviete, ako sa odstrániť zo skupinového textu? Postupujte ďalej a my vás krok za krokom prevedieme, ako na to!

Odstráňte sa zo skupinového textu

Rovnako ako v prípade systému iOS, ani používatelia systému Android sa nemôžu odstrániť zo skupinového textu, do ktorého boli pridaní. Tu máte jedinú možnosť: požiadať o odstránenie zo skupinového textu, čo by od tvorcu vyžadovalo, aby začal nový skupinový text, ale bez toho, aby si v ňom bol. Alebo môžete ísť menej komplikovanou cestou - stlmiť skupinový text.

Stlmiť skupinové texty je skutočne jednoduché. Prvým krokom je samozrejme otvorenie predvolenej aplikácie na zasielanie správ o akciách v telefóne a tu sa nezmieňujeme o správach pre Android . Jedná sa o dve úplne odlišné služby.

  1. Keď máte otvorenú aplikáciu na odosielanie správ pre Android, prejdite na text skupiny, ktorý chcete stlmiť. Kliknutím na ňu zobrazíte všetky správy.
  2. Ďalej klepnite na ponuku troch zvislých bodiek v pravom hornom rohu obrazovky.
  3. Týmto sa otvorí prekrytie. V dolnej časti tohto prekrytia by ste mali vidieť ikonu zvončeka, na ktorú môžete klepnutím vypnúť a zapnúť zvuk konverzácie.
  4. Po klepnutí na zvonček nebudete dostávať ďalšie nepríjemné správy týkajúce sa tejto skupinovej konverzácie. Postup môžete kedykoľvek opakovať, aby ste konverzáciu stlmili.

Aj keď bude konverzácia stlmená, textové správy budú stále smerovať do vášho telefónu. Na hlavnej obrazovke uvidíte malú bublinu pripojenú k aplikácii na odosielanie správ, ktorá zobrazuje počet zmeškaných textových upozornení. Neprečítané správy vo vašej aplikácii na odosielanie textových správ sa tiež zobrazia ako neprečítané. Jediná vec, ktorú tento proces vyrieši, je zastavenie neustáleho zvuku ding alebo upozornení v telefóne.

Používanie služby Facebook Messenger

Mnoho ľudí upúšťa od štandardných textových správ a namiesto toho používajú okamžité služby ako Facebook Messenger, WhatsApp a ďalšie. Našťastie je oveľa jednoduchšie vypadnúť zo skupinovej konverzácie v aplikácii Facebook Messenger a podobných službách.

Otvorte aplikáciu Messenger na telefóne alebo tablete. Po vykonaní tohto procesu na ktoromkoľvek zo zariadení opustíte skupinovú konverzáciu na všetkých zariadeniach, pretože používate rovnaký prepojený účet. Klepnite na konverzáciu, ktorú chcete opustiť, a potom klepnite na názov skupiny v hornej časti konverzácie. „Meno“ môže byť jednoducho zoznam účastníkov.

Nakoniec prejdite nadol do kategórie Možnosti . Klepnite na možnosť s názvom Opustiť rozhovor . Zobrazí sa vyskakovacie okno s otázkou, či naozaj chcete chat opustiť. Kliknutím na Opustiť znova potvrdíte svoju voľbu.

Po stlačení sa skupinová konverzácia (aspoň vaša inštancia) archivuje. Pretože to nie je úplne odstránené, budete si môcť prezrieť svoje predchádzajúce správy v archívoch Messenger, ale nebudete môcť získať žiadne nové správy v kontexte daného skupinového textu. Po potvrdení a klepnutí na dané tlačidlo Opustiť konverzácia automaticky zmizne zo zoznamu správ.

Nezabudnite, že budete môcť byť pridaní späť do konverzácie, ak sa niekto v tejto skupine rozhodne znova vás pridať. Túto konkrétnu skupinovú správu (alebo osobu, ktorá vás pridáva) budete musieť skutočne zablokovať, aby ste sa uistili, že nie ste privedení späť do skupinovej konverzácie.

Verdikt

Ako vidíte, odstránenie zo skupinového textu v systéme Android je takmer nemožné. Len čo ste uviazaní na lane, už sa nemôžete dostať von; teda pokiaľ sa nerozhodnete začať blokovať čísla. Stále však môžete tieto konverzácie stlmiť, aby ste prestali dostávať upozornenia. Prípadne je celkom ľahké zanechať konverzáciu v kontexte aplikácie na zasielanie okamžitých správ, ako je Facebook Messenger.